Кметът на окупирания от Русия южен украински град Мелитопол Иван Фьодоров

...
Кметът на окупирания от Русия южен украински град Мелитопол Иван Фьодоров
Коментари Харесай

Руски войници отведоха кмета на Мелитопол 

Кметът на окупирания от Русия южен украински град Мелитопол Иван Фьодоров е бил отведен от съветски бойци, оповестиха представители на украинските управляващи.

Проруските сепаратисти споделиха, че Фьодоров е разследван за финансиране на " екстремистка организация ".

" Група от 10 окупатори отвлече кмета на Мелитопол ", заяви формалният акаунт на Върховната рада в " Туитър ", съобщи Франс прес. От украинския парламент прецизираха, че Иван Фьодоров е бил отведен, тъй като " отхвърляше да сътрудничи с врага ".

Кметът на Мелитопол бил арестуван в спешния център в града в Запорожка област, където се занимавал със снабдителни проблеми, заяви още Върховната рада.

Кирило Тимошенко, заместник-началник на администрацията на украинския президент Володимир Зеленски, разгласява в Телеграм видеозапис, на който бойци излизат от постройка, водейки облечен в черно мъж с черна торба на главата.

" Генералната прокуратура " на провъзгласената от проруските сепаратисти в Източна Украйна Луганска национална република заяви, че е завела наказателно дело против Фьодоров по съмнения, че е " оказвал финансова и друга помощ " на украинската националистическа организация " Десен бранш " за " осъществяването на терористични закононарушения против мирните поданици на Донбас ", съобщи ТАСС.

" Десен бранш " е организация, която е неразрешена в Русия и сепаратистките републики в Украйна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР